Menu

Afstudeerproductie Marijn Graven wint André Veltkamp Beurs

02 oktober 2017

De André Veltkamp Beurs is dit jaar toegekend aan De Louteringsberg, de afstudeervoorstelling uit 2017 van Marijn Graven, Maartje Prins, Karlijn Hemmer en George Dhauw. De beurs werd uitgereikt door Charlotte Lap, theatermaker en de weduwe van voormalig directeur André Veltkamp.

De André Veltkamp Beurs is bestemd voor een afstudeerproductie die uitblinkt door betrokkenheid bij de samenleving van vandaag. Er wordt gekeken naar het makerschap, eigenheid, gedrevenheid en oorspronkelijkheid. Het bijbehorende bedrag van € 1000,- kan ingezet worden om deze voorstelling een tweede leven geven, een leven ná de Academie. De jury schreef over de voorstelling De Louteringsberg: “Inhoudelijk zetten de makers in De Louteringsberg alles op scherp. Vorm en inhoud worden via wezenlijke vragen over de menselijke conditie en via een uiterst heldere, pure en rituele setting in een ideaal huwelijk samengebracht. De toeschouwer wordt op een ongedwongen en aangenaam geleide manier tot nadenken gebracht over de meest ultieme vraag waarbij de mens op zichzelf terug geworpen wordt: Hoe wil ik omgaan met de dood?” Lees hier het volledige juryrapport.

Meer nieuws..

Platform TalentHub Brabant gelanceerd

Lees verder..

Ogentroost in Breda

Lees verder..

Programma Festival Cement 2019 bekend

Lees verder..

SEASONING WINTER

Lees verder..

Oude bekende, maar met een nieuwe naam

Lees verder..

PLAN makers op Theaterfestival Boulevard

Lees verder..

SEASONING SUMMER van United Cowboys

Lees verder..

Narziss I Hildegard I Goldmund van GRAVen te zien in Amsterdam

Lees verder..

Veel werk van PLAN-makers te zien tijdens Festival Cement

Lees verder..

V in Moving Futures

Lees verder..