Menu

Samen even stil staan, vergeten dat de wereld draait zodat we misschien samen even kunnen verdwijnen van dit alles.

Elias De Bruyne

Elias De Bruyne (1988) studeerde in 2016 af aan de mime-opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hiervoor werkte hij enkele jaren als tuinman en volgde hij een opleiding tot theatertechnicus; steeds met de gedachte om ooit zelf voorstellingen te maken en acteur te worden.

Als acteur speelde hij o.a. bij BVDS (Boogaerdt/van der Schoot), Maas Theater en Dans, en Tg Elektra. Recent speelde hij in de voorstellingen Het eind van het begin van het einde en (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel van Theater Artemis.

Tijdens de mime-opleiding ontwikkelde hij een onontgonnen fysicaliteit en een sterke drang om zelf voorstellingen te maken. Het werk van Elias gaat vaak over zijn eigen dagelijkse vragen over het leven, de liefde en over de natuur. Hij probeert de natuurlijke buitenwereld het theater in te brengen, om vervolgens naar zijn hand te zetten: eigenzinnig, beeldend en muzikaal. Zo ontstaan fascinerende werelden waarin van alles kan gebeuren. Hij zegt vaak dat zijn voorstellingen “over NIETS gaan zodat er juist ALLES kan gebeuren. Samen even stil staan, vergeten dat de wereld draait zodat we misschien samen even kunnen verdwijnen van dit alles, het dagelijkse leven.”

Zijn laatste voorstellingen Beats of Love en Er moest maar eens een dinosauriër voorbijkomen maakte hij voor Het Nationale Theater en waren een succes op Theaterfestival De Parade.

Zijn eerste voorstelling binnen het PLAN-traject ging 17 augustus op Theaterfestival Boulevard in première en werd lovend ontvangen.

“Zoals de beste clowns weet De Bruyne humor te verbinden met existentiële angst.” – Cultureel Persbureau/Marijn Lems
“Een sterk concept, dat uitnodigt tot absurdisme en onbelemmerd associëren.” – Theaterkrant/Rosalie Fleuren

PLAN over Elias De Bruyne

“Ik verheug me op alle spannende plannen van Elias. Op onnavolgbare wijze lijkt hij iedere keer te willen zeggen dat hij eigenlijk niks te zeggen heeft. En daarmee zegt hij tegelijkertijd weer heel veel. Het is zeldzaam om zo’n bijzondere performer, vormgever, schrijver en bedenker verenigd te zien in één persoon.”

Jetse Batelaan, artistiek leider Theater Artemis

Nieuws

De 37e editie van Theaterfestival Boulevard

25 juni 2021

Maak je klaar voor de 37e editie van Theaterfestival Boulevard! Een editie waarbij we elkaar (eindelijk) weer ontmoeten. Zij het op veilige afstand. Met ondermeer..

Lees verder..

3 nieuwe instromers

02 april 2021

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Piet, Timo en Elias. Het zijn de namen van de 3 nieuwe, volstrekt originele makers die vanaf dit voorjaar vol..

Lees verder..

Agenda

Toon alles Nu 2022202120202019201820172016201520142013 PLAN