Menu
Michel Deprez PLAN Maker

Michiel Deprez filosofeert met veel genoegen over de betekenis en de zin van fenomenen, maar hij gooit ook graag met ballen.

Michiel Deprez

Michiel Deprez (België, 20 juli 1989) doorliep na de Ecole de Cirque de Bruxelle Formation Pédagogique de Academy for Circus and Performance Art (ACaPA), waar hij in 2015 afstudeerde.
Hij is vooral op zoek om zijn fysieke vaardigheden te combineren met zijn filosofische kijk op het bestaan. Waar velen zoeken naar zin en betekenis, interesseert Michiel zich juist voor de
afwezigheid ervan. Hij probeert in zijn werk de link tussen perceptie, actie en bewustzijn te ontwarren, de populariteit van mindfulness en andere pseudo-filosofieën te begrijpen en de
dominantie van wetenschap en techniek te doorgronden. Zijn uitgangspunt is circus als perspectief, waarbij mogelijkheden het materiaal vormen.
Michiel experimenteert met materialen en vormen en heeft veel oog voor esthetiek. Hierdoor ontstijgt hij het standaardspektakel, waarmee veel mensen circus associëren. Hij heeft in zijn korte loopbaan met uiteenlopende projecten op diverse podia in binnen- en buitenland (o.a Oerol, Mira Miro, Theater Aan Zee en Boulevard) gestaan.
Michiel maakte eerder o.a. Piste, Okiagari en Spectrum. Eind 2017 maakt hij samen met Pieter Visser de voorstelling Fase waarmee zij in 2018 touren. En hij trekt ook in 2018 op met collegamaker Ruben Mardulier. In 2019 onderzoekt hij tijdens Festival Cement mentale processen  met 10000 dingen.

www.mdeprez.com
www.mardulierendeprez.com

PLAN over Michiel Deprez

“Michiel is voor mij een inspirerende en innovatieve maker. Hij kan zijn benadering van het circus goed onder woorden brengen. Michiel is een circusartiest met vele ideeën die laat zien dat circus een kunstvorm is en niet een kunstje. Hij doet uitgebreid onderzoek naar het werken met materialen en objecten waardoor er nieuwe vormen ontstaan. Ook Michiels onderzoek en werkwijze richting zijn publiek is zeer interessant. Hij onderzoekt op welke manier het publiek een actieve rol kan krijgen tijdens zijn voorstellingen.

Voor Festival Circolo is de manier van werken van Michiel belangrijk omdat het de breedte van het circusveld laat zien. Het festival vecht al jaren voor een juiste erkenning van circus als kunstdiscipline. Het festival streeft ernaar the state of the art van het circus te presenteren en daar hoort Michiel in thuis door zijn heldere visie en zijn nieuwe vormen van circus.”

Wendy Moonen, programmeur Festival Circolo

Veel werk van PLAN-makers te zien tijdens Festival Cement

18 februari 2018

Van 16 t/m 24 maart vindt in ‘s-Hertogenbosch Festival Cement plaats. Vanuit het festivalhart in de Verkadefabriek ontdek je op allerlei locaties in de stad de nieuwste generatie makers. Het festival biedt meer dan 25 voorstellingen. Maar liefst vier PLAN-makers gaan met nieuw werk in première tijdens Cement: Marijn Graven – Narziss I Hildegard I… View Article

Lees verder..

Michiel Deprez wint Jong Theater Prijs op TAZ

07 augustus 2017

De door PLAN ondersteunde maker Michiel Deprez won op de slotdag van Theater Aan Zee in Oostende, België binnen de categorie ‘Jong Theater Werk’ de hoofdprijs van 10.000 euro. Michiel Deprez, afgestudeerd aan de circusopleiding in Tilburg, ontvangt de TAZ-KBC Jongtheaterprijs voor Piste. In deze performance bouwt hij met niet meer dan een plooiladder, twee… View Article

Lees verder..

Agenda

Toon alles Nu 20202019201820172016201520142013 PLAN

Mardulier & Deprez: OORD #plein

Michiel Deprez

Atelier: 10’000 dingen

Michiel Deprez