Menu

Knuffelen met vreemden, zonder dat je denkt: iiiieeeewww. The100Hands krijgt het voor elkaar.

The100Hands

Sinds 2014 maakt The100Hands, o.l.v. Jasper Džuki Jelen and Mojra Vogelnik Škerlj, interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Het fysieke vocabulaire van dit duo komt voort uit hun achtergrond in moderne dans, partnering, martial arts en architectuur. Ze ontwikkelen een fysiek, tactiel en acrobatisch dansvocabulaire dat zich sterk verhoudt tot de ruimte. Hun open en speelse houding nodigt het publiek uit onderdeel te worden van de voorstelling.

The100Hands reist langs internationale festivals, en boekte succes in België, Egypte, Zweden, Denemarken en Duitsland. 25Feet is de eerste officiële première van dit gezelschap in Nederland, welke te zien was op Festival Cement 2017. Met In the Midst of Everything stonden ze in 2018 op Theaterfestival Boulevard. Tijdens Festival Cement 2019 doet The100Hands een onderzoek naar Staan.
In augustus 2019 gaat op Theaterfestival Boulevard Show Me in première, een dansperformance, een oefening in zien, een reflectie op jezelf blootgeven, een spel met fictie en werkelijkheid, een talkshow waar iedereen te gast is.

PLAN over The100Hands

“The100Hands staan voor een nieuwe begeestering en bezieling in de dans. Vanuit een weloverwogen keus om zich op partnerwerk te baseren, werken ze met de grootst mogelijke precisie aan verfijning en verdieping van de interactiviteit in hun voorstellingen. Hun opmerkelijk informele en uitnodigend-vriendelijke toon maakt het voor de meeste mensen in het publiek totaal vanzelfsprekend om zich mee te laten voeren in hun spel van fysieke ontmoeting. Die vanzelfsprekendheid is des te opvallender omdat ze zich ontwikkelt in de context van een zorgvuldig uitgewerkte en beheerste danstaal. Het is juist de combinatie van ongedwongenheid en de schone kwaliteit van de dans die de artistieke signatuur van The100Hands kleur geeft en onderscheidend maakt.”

Heleen Volman, artistiek leider DansBrabant

Reacties op het werk van The100Hands

“Knuffelen met vreemden, zonder dat je denkt: iiiieeeewww. The100Hands krijgt het voor elkaar. In het sobere en directe spel met afstand en nabijheid dat ze spelen in 25 Feet, weten performers Jasper Džuki Jelen en Jade van den Hout hun publiek op allerlei manieren actief te krijgen. Met een beetje geluk kom je geschrokken en getroost en met nog een beetje zweet op je gezicht ook weer naar buiten.

(…)

Wat gebeurt er met je als kijker wanneer de performers echt een beroep doen op je fysieke aanwezigheid? Wanneer kijken alleen echt niet volstaat? Wanneer de intiemste ruimte met geweld wordt ingenomen? De aanpak van The100Hands laat niet alleen zien hoe verschillend wij mensen zijn. Wie stapt in de ring, wie handelt? Wie blijft kijken zonder in te grijpen? Wie trekt zich terug en neemt plaats in het donker, tegen de muur, op een veilige afstand van het geworstel op de vloer?”

Wendy Lubberding over 25Feet op Theaterkrant.nl

Agenda

Toon alles Nu 20202019201820172016201520142013 PLAN

Show Me (première)

The100Hands