Menu

Steun Festival Cement!

09 juli 2024

Het gaat al genoeg over voetbal deze EK-weken, so let’s not go there, maar toch: ook PLAN is een elftal. Afgelopen week kreeg het netwerk voor talentontwikkeling in de podiumkunsten het goede nieuws dat het de komende vier jaar is opgenomen in de Basisinfrastructuur (BIS).

Maar! Het netwerk kan alleen zo sterk werken – en gewaardeerd worden door commissies – dankzij de duurzame samenwerking tussen de 11 trouwe partners.

We vragen nu je steun voor onze speler & partner van het eerste uur Festival Cement wiens voortbestaan op de tocht staat. Na een toekenning van het Fonds Podiumkunsten volgde het slechte nieuws van de Provincie Noord-Brabant. Ondanks een positieve beoordeling door de adviescommissie, besloot de provincie om Festival Cement geen budget toe te kennen vanwege een groot tekort hieraan binnen de subsidieregeling Professionele Kunsten.

Niet alleen Cement is de dupe van een schrijnend tekort aan middelen, maar vele makers en instellingen, zoals de eerder aan PLAN verbonden makers House of Nouws, The100Hands en Katja Heitmann.

Het festival beraadt zich op de reactie richting de provincie. Help het festival in verdere stappen. Steun Cement! Zoek ze online op en stuur hartjes, kreten, deel hun bericht.

PLANs elftal = Festival Cement, DansBrabant, Podium Bloos, United Cowboys, Het Zuidelijk Toneel, Verkadefabriek, Theater De Nieuwe Vorst, Parktheater Eindhoven, Theaterfestival Boulevard, Theater Artemis, Festival Circolo.