Menu

Sabine Molenaar wint BNG Bank Dansprijs

09 oktober 2017

Sabine Molenaar PLAN Maker

Op zaterdag 7 oktober 2017 is in Maastricht voor de vierde keer de BNG Bank Dansprijs uitgereikt. Net als het voorgaande jaar gaat de prijs naar drie jonge, beloftevolle choreografen. Wij zijn er trots op dat één van de choreografen de PLAN-maker Sabine Molenaar is. Zij won de prijs met haar solo That’s It, die in première ging in 2013 tijdens Festival Cement in ‘s-Hertogenbosch.

Uit het jury rapport:
“Sabine Molenaar (1985) maakte als danseres internationaal furore met haar rol in de voorstelling 32 Rue Vandenbranden van het Belgische collectief Peeping Tom. Als choreografe verraste ze in 2013 met de solo That’s it, die diverse prijzen won en o.a. in Spanje, Brazilië, Korea, Oostenrijk en Canada werd gedanst. Sindsdien volgden de voorstellingen Touch Me en Almost Alive, waarmee ze haar naam als groot talent bevestigt. Hoewel That’s it niet meer wordt gespeeld, zal in DansClick voor de laatste keer deze aangrijpende slotsolo te zien zijn. Dit jaar werd Sabine Molenaar ook genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. ”

Wil je deze voorstelling nog zien? Dat kan tijdens DansClick​.
Lees hier alles over de BNG Bank Dansprijs.