Menu

The New Piece: nieuwe bespiegelingen over de mens en zijn tragikomische bestaan

23 augustus 2019

“Met The New Piece tonen we een wereld die het contrast tussen het bewegingsloze, melancholische lichaam en de schreeuwende wereld schetst en tegelijkertijd die tussen de expressieve danser en de verstilde natuur”. –Maarten van der Put en Pauline Roelants

De afgelopen jaren waren de United Cowboys geregeld op reis door Europa met hun biotopen, duration pieces. Een tocht vol ontmoetingen en uitwisseling; een onderzoek naar houding van de performer t.o.v. de toeschouwer en vise versa. In The New Piece nemen ze de indrukken die ze opdeden mee.
In een zevental episodes, allen geboetseerd rondom vier dansers verbonden aan United Cowboys, wordt een balans opgemaakt over identiteit, individualiteit, over generositeit.

Zelf zijn Maarten en Pauline aanwezig in The New Piece als intermediair tussen dansers en publiek. Met monumentale projecties van live camerabeelden en ondersteunende instant soundscapes creëren ze parallelle werelden. Deze “outside eyes” tonen op afstand, maar tegelijk met intense betrokkenheid, wat er op scène gebeurt: de Duende van de individuele performer geplaatst in een ingezoomde wereld van details, van zintuiglijkheid.

The New Piece (première) is te zien op 12 & 13 september in Parktheater Eindhoven. Mede mogelijk gemaakt door Broedplaats Eindhoven.
Check voor info & tickets de site.