Menu

Lolita wordt Loo Lie Taa in virtual reality-versie van Marijn Graven

05 februari 2021

De theatervoorstelling Loo Lie Taa, een radicale bewerking van Vladimir Nabokovs Lolita door Marijn Graven / Het Zuidelijk Toneel, wordt omgezet naar een virtual reality-omgeving.

Elise van Dam van Het Parool schreef er een artikel over:

“Voor de VR-vertaling zijn de teksten van de Italiaanse theatermaker Nunzio Caponio (met wie Graven ook werkte bij Prospero e Miranda) omgeschreven naar een ‘dialoog’ met de toeschouwer, die door Veenstra direct wordt aangesproken. “Voor mij is dat de grootste uitdaging tijdens de opnames: die camera tot leven wekken, voelen dat daar een persoon zit waarop dat jongetje zijn woorden afvuurt.”

Graven merkt op dat VR daarin ook onverwachte mogelijkheden biedt. “In bepaalde opzichten kan Benno nu verder gaan dan in een theatersetting zou kunnen. Hij kan in virtual reality bijvoorbeeld wel de anderhalve meter overschrijden. Dat zijn fascinerende bijkomstigheden.”

Lees het hele artikel hier.