Menu

PLANmakers te zien in programma Danshuis (NPO 2)

14 juni 2021

Het afgelopen jaar waren de danshuizen de enige plekken waar dansers en makers nog samen konden werken. In de 6-delige serie Danshuis (NTR) bezoekt presentator Hadassah de Boer zes danshuizen in Nederland.  Op 29 mei werd het bezoek aan Club SoDa (Tilburg), uitgezonden, waarbij DansBrabant een ongepolijst inkijkje gaf in hun praktijk en waarin een aantal makers zich konden presenteren, binnenin de studio, in de expohal en op de parkeerplaats.

Zo slopen de circusartiesten van PLANmaker Piet Van Dycke bijna de bar en vertelt hij hoe hij vanuit PLAN zijn praktijk verder gaat ontwikkelen.
“Waar ik binnen dans naar op zoek ga, is altijd naar de limieten. Iedereen heeft grenzen en ik vind het leuk om dat uit te dagen. Dus dat kan zijn in zwaartekracht, in evenwicht, in balans, in uithoudingsvermogen. Al die limieten opzoeken creëert voor mij al een dans.”

Ook PLANmaker Evangelos Biskas V en oude PLANmakers The Ruggeds nodigen Danshuis uit een kijkje te nemen in hun werk binnen Club Soda.

De uitzending terug kijken doe je hier: https://vimeo.com/554836743

Starring: Dans Brabant, Club SoDa, PLAN Talentontwikkeling Brabant, Moving Futures, Tilburg (gemeente), NS16, Corpo Máquina Society, Lisa Reinheimer, Wim van Stam, Evangelos Vaggelis Biskas V, Yiannis Logothetis, Piet Van Dycke, Samuel Rhyner, Cal Courtney, Courtney May Robertson, The Ruggeds. Een Beat the Dutch productie, met Hadassah de Boer.
Beeld: stills uit het videoportret, copyright Beat the Dutch