Menu

PLANmaker Piet Van Dycke wint BNG Bank Dansprijs 2021

25 juni 2021

Vrijdag 25 juni is in Parkstad Limburg Theaters tijdens de opening van het internationale schrit_tmacher festival in Heerlen de BNG Bank Dansprijs 2021
uitgereikt. Deze belangrijke prijs voor opvallend choreografietalent gaat dit jaar naar PLANmaker choreograaf & circusmaker Piet Van Dycke (Tienen (B), 1996) voor zijn duet On Point (2020) en naar choreograaf & danser Dalton Jansen (Rotterdam, 1993) voor zijn trio To the Edge 3 (2020), live begeleid door spoken word van Elten Kiene.

De jury zei over Piet van Dycke:
“Piet van Dycke put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.”

Beide makers ontvangen als prijs de presentatie van hun werk in dertien theaters tijdens komend najaar onder de noemer DansClick 23. Deze tournee vertegenwoordigt een bedrag van € 50.000,-. De prijs werd uitgereikt door Jordy Clemens, wethouder Cultuur van de gemeente Heerlen, en Mat Meijs, secretaris BNG Cultuurfonds.