Menu

Patrice Matthee nieuwe coördinator PLAN Brabant

27 september 2021

Patrice Matthee wordt per 1 oktober de nieuwe coördinator van PLAN Brabant. Ze volgt Andrea van Wingerden op, die na 8 jaar het stokje overdraagt.

Patrice werkt al ruim vijfentwintig jaar in verschillende functies bij kunstinstellingen binnen en buiten Brabant. Op dit moment werkt ze al als coördinator van BRABANT MENU, het samenwerkingsverband van vijf professionele gezelschappen voor de jeugd in de provincie Brabant.

“Ik kijk er naar uit om met de partners van PLAN aan de slag te gaan! Ik geloof in de kracht van deze netwerksamenwerking, waarbij oog en ruimte is voor ieders kwaliteiten. Als coördinator van PLAN kan ik meebouwen aan het Brabantse ecosysteem voor de podiumkunsten.”

PLAN ontstond in 2014, toen de Provincie Noord-Brabant impulsgelden beschikbaar stelde om het gat in talentontwikkeling na het verdwijnen van Productiehuis Brabant te dichten. PLAN is een netwerkstructuur waarin tien Brabantse podiumkunstinstellingen intensief samenwerken om makers van theater, dans en circus naar een zelfstandige beroepspraktijk te begeleiden. Het ontwerp van PLAN stond model voor andere disciplines binnen de TalentHub Brabant en voor andere ontwikkelnetwerken in Nederland.

PLAN Brabant en Frascati Producties ontvangen in de periode 2021-2024 samen subsidie van OCW na een spannende ontknoping in de toekenningen van Ontwikkelinstellingen in de BIS.

Sophie Lambo van PLANpartner Het Zuidelijk Toneel: “Met Patrice hebben we een ervaren en gedreven coördinator in huis gehaald. Haar passie voor en kennis van jonge makers en hun startende praktijk zijn aanstekelijk. Voor PLAN als netwerkorgansiatie is ze een aanwinst, wij kijken er zeer naar uit met haar samen te werken. En ze valt met haar neus in de boter. Tussen 16 en 30 oktober organiseert PLAN Kickstart: de LIVE showcase voor afstudeerders van 2020 en 2021 van Toneelacademie Maastricht en Fontys Hogeschool voor de Kunsten.”