Menu

Nieuwe samenwerking met De Nederlandse Dansdagen: Virtual Residenties

30 september 2021

Met veel plezier gaat PLAN een bijzondere samenwerking aan met De Nederlandse Dansdagen, Moving Futures en Korzo in het kader van het project Virtual Residencies.  Zij dragen ieder één of meerdere makers aan uit de door hen ondersteunde groep choreografen, die voor De Nederlandse Dansdagen een nieuw, online werk zullen maken ten behoeve van dit bijzondere project.

De Nederlandse Dansdagen is het jaarlijkse festival waar de Nederlandse dans in al zijn vormen in én vanuit Maastricht wordt gepresenteerd. Een van de speciale festivalprojecten die vorig jaar is ontstaan als reactie op de corona pandemie is Virtual Residencies. Choreografen experimenteren met nieuwe presentatievormen die resulteren in werk dat digitaal en online met het publiek gedeeld zal worden. Met het oog op de langdurige impact van de pandemie en de onomkeerbare digitaliseringslag die daaruit is ontstaan, wil de Nederlandse Dansdagen het project over meerdere jaren continueren.

Voor de selectie van de makers werkt de Nederlandse Dansdagen in 2021 samen met drie organisaties die gezamenlijk een groot deel van de talentontwikkeling in de dans omspannen: Moving Futures (een samenwerkingsverband van Dansateliers Rotterdam, DansBrabant, ICK Artist Space, De Nieuwe Oost en Random Collision), Korzo (in samenwerking met Nederlands Dans Theater) en PLAN Talentontwikkeling Brabant (een samenwerking tussen HZT, Circolo, Theater De Nieuwe Vorst, DansBrabant, United Cowboys, Parktheater, Theaterfestival Boulevard, Artemis, Festival Cement, Podium Bloos) met Corpo Máquina als externe partner.

Elk van hen heeft een of meerdere makers voorgesteld. In de invulling van hun residentie zijn zij geheel vrij, behalve dat het moet leiden tot een presentatie via een digitaal medium.

De volgende PLANmakers zijn te zien:

Za 2 oktober / 20:00: Jija Sohn / Body Talking
Di 5 oktober / 20:00: Evangelos Biskas / Immortal Game VR

Website De Nederlandse Dansdagen