Menu
De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit_beeld Henk Claassen

PLANmakers Elias De Bruyne en Piet Van Dycke in première op Oerol

07 juni 2022

Maar liefst twee PLANmakers gaan met hun gloednieuwe voorstelling in première op 10 juni tijdens Oerol Festival op Terschelling.

Elias De Bruyne
Op vrijdag 10 juni aanstaande gaat de nieuwe voorstelling van Elias De Bruyne, De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit, in première tijdens Oerol.

In het decor staat ongemakkelijk iemand van Guinness World Records te wachten of deze voorstelling daadwerkelijk de langste opkomst ooit heeft. Een acteur is nu al een aantal dagen aan het opkomen en kan elk moment aankomen. Wat hij gaat doen als hij er eindelijk is weet niemand.

Als maker wordt Elias ondersteund door PLAN Brabant en werkt hij onder de vleugels van Theater Artemis.

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit is t/m 18 juni te zien op Oerol.
Daarna in juli op Over het IJ Festival en in augustus op Theaterfestival Boulevard.

Piet Van Dycke
De nieuwste creatie EXIT van Piet Van Dycke, onder het nieuwe gezelschap Circumstances, gaat ook in première op vrijdag 10 juni tijdens Oerol.

Piet nodigde voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk in hun eigen discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans. In deze spannende, woordeloze performance spreken ze samen één lichamelijke taal. De individuen hebben elkaar in hun zoektocht naar onafhankelijkheid meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een risicovolle flirt.

Als maker wordt Piet ondersteund door PLAN Brabant en werkt hij onder de vleugels van Festival Circolo en DansBrabant.

Na Oerol op tournee (locatieversie) op o.a. Brugge Plus vzw, Theaterfestival Boulevard, @Theater op de Markt, Cirk! Aalst, FiraTàrrega, Plein de cirque/De Warande. En vanaf februari 2023 een herwerkte theaterversie in Vlaanderen en Nederland.