Menu

Spelen met het blikveld van de mens – Interview Theaterkrant met Elias

12 mei 2023

‘Acteur en theatermaker Elias De Bruyne wil onbekende werelden scheppen. Jezelf herkennen in het onalledaagse en daar vervolgens troost in vinden, daar is hij bij zijn toeschouwers, en bij zichzelf, steeds naar op zoek.’
(…)
“Op Oerol zeiden sommigen: ‘Hij moet een ambacht gaan leren, want er was niets te zien.’ Of het is iets, of het is meteen he-le-maal niets. En dat is goed. Ik wil mensen uit hun comfortzone halen en ze iets geven waar ze niet per se naar op zoek waren.'”

Cultuurjournalist Sander Janssens interviewde begin 2023 Elias De Bruyne voor Theaterkrant.nl. Lees hier het hele interview terug.

 

Foto: Henk Claassen. De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit (2022) van Elias De Bruyne/Artemis. Decor Hidde Aans-Verkade en Elias De Bruyne