Menu

Drie nieuwe PLANmakers ingestroomd

21 februari 2024

Goed nieuws: drie kersverse PLANmakers zijn sinds 1 januari ingestroomd! Arjuna Vermeulen, Alesya Dobysh en Maxime Dreesen kunnen de komende jaren met steun van het netwerk hun talenten verder ontwikkelen. Heel kort iets over de makers, lees meer over ze op hun gloednieuwe pagina’s.

๐—”๐—ฟ๐—ท๐˜‚๐—ป๐—ฎ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฒ๐˜‚๐—น๐—ฒ๐—ป begon met dansen in 2002, waarna Breaking uitgroeide tot een manier van leven. In 2020 danste Arjuna bij Theaterfestival Boulevard in Traces van maker Shailesh Bahoran. Hier ontdekte hij zijn aanleg voor andere dansstijlen, zijn creatieve inzicht en zijn expressieve persoonlijkheid. Na jarenlang als autodidact in de breakdance scene actief te zijn geweest, zette Arjuna zijn zinnen op het theater. lees meer

๐—”๐—น๐—ฒ๐˜€๐˜†๐—ฎ ๐——๐—ผ๐—ฏ๐˜†๐˜€๐—ต komt uit de (Russische) straat-en club scene, waar ze de liefde voor house dance ontwikkelde โ€“ een clubstijl die de nadruk legt op gearticuleerd beenwerk en heavy flow. Ze won prijzen bij internationale battle events als Juste Debout (Parijs) en Summer Dance Forever (Amsterdam). Met haar bewegingstaal brengt Alesya haar voetwerk tot abstracties als ritme, pulsatie, stilte of lichaamsgeluiden. lees meer

๐— ๐—ฎ๐˜…๐—ถ๐—บ๐—ฒ ๐——๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—ป is theaterregisseur en performer. Het werk van Maxime behandelt themaโ€™s zoals seksualiteit, plezier, gender, falen en queer activisme. Vanuit (semi-)autobiografische bronnen streeft Maxime vervolgens naar een universeel, activistisch en politiek effect. lees meer

Fotografen: (van links naar rechts) Arjuna door Len van der Pol, Alesya door Kate Lock, Maxime door Lennert Madou.