Menu

Binnen Wild Vlees zoeken Tamar Blom en Francesca Lazzeri via rauw, experimenteel en geëngageerd theater naar manieren om hun omgeving bloot te leggen en te bevragen.

Francesca Lazzeri / Wild Vlees

Francesca Lazzeri is een fysieke performer en theatermaker, die afstudeerde aan de opleiding Mime aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Francesca heeft de afgelopen zes jaar gestudeerd in Amsterdam, maar ook in Zwitserland, Oostenrijk, Ierland, Rusland en Italië. In haar werk onderzoekt ze antropologische, sociale en politieke aspecten van het mens zijn en vertaalt ze de essentie van haar bevindingen op het toneel in pure en minimale beelden. Ze heeft gewerkt met Marcelo Evelin en Schweigman&, bij wie ze ook in de productie Huid zal spelen.

Francesca werkte tussen 2015 en 2018 samen met Tamar Blom onder de naam Wild Vlees (ook met producent Job Rietveld), waarmee ze via rauw, experimenteel en geëngageerd theater zoeken naar manieren om hun omgeving bloot te leggen en te bevragen. Met hun voorstelling When everything is human, the human is an entirely different thing werden ze genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2017 gingen ze met An incomplete life de theaters langs. In 2018 tourde Francesca Lazzeri’s Everything must be interpreted as intensity.

Vanaf 2020 werkt Francesca Lazzeri als theatermaker onder haar eigen naam, maar werkt daarbij op collectieve wijze samen met een wisselende groep kunstenaars. Lazzeri onderscheidt zich door haar compromisloze, uitgesproken en directe signatuur. Haar werk is zeer visueel, vaak fysiek veeleisend en spreekt de bezoeker aan in zijn intieme en persoonlijke ruimte.

Francesca’s productie my shadow used to have a density ging in première op Theaterfestival Boulevard 2020. In deze performatieve installatie faciliteerde ze een intieme ontmoeting tussen geïsoleerde individuen. Door een scherm van elkaar gescheiden en tegelijkertijd verbonden. Hoe beïnvloedt dit hun manier van communiceren? Durven ze zichzelf bloot te geven?

In 2021 was birds without flight te zien tijdens Festival Boulevard, een intieme performance/installatie waarin ze de menselijke relatie met de plantenwereld op z’n kop zet.

 

PLAN over Francesca Lazzeri / Wild Vlees

‘Wild Vlees werkt op het grensvlak van theater en beeldende kunst. Het collectief onderzoekt hoe de mens in de maatschappij functioneert door onderzoek naar het lichaam in de ruimte. Het lichaam is daarbij lijdend voorwerp. Hoe neemt het publiek het lichaam waar? En hoe kan een ingreep – in het beeld, in het geluid, in de opstelling – de kijkervaring veranderen? De twee makers en de producent van Wild Vlees behandelen grote thema’s terwijl ze, soms letterlijk, met hun voeten in de klei staan.

Tijdens Theaterfestival Boulevard tonen we hun werk (zoals Body On/Body Off in 2015 en When everything is human, the human is an entirely different thing in 2016) en ook vragen we Francesca, Tamar en Job om collega-kunstenaars uit te nodigen met wie ze zich verwant voelen. Hun manier van werken – behoedzaam en dwingend, consequent en vrij – is inspirerend voor publiek én voor ons als festival.’

Viktorien van Hulst, directeur Theaterfestival Boulevard over Wild Vlees

Reacties op het werk van Francesca Lazzeri / Wild Vlees

“Met minimale middelen weten zij het publiek tot grootse vragen te prikkelen. Een bespiegeling op de natuur, identiteit, het zijn van de mens. Op het topje van het beeld is te zien hoe het gips begint te drogen. Het beeld hard uit. Volharding in een meditatieve staat.”

(Lotte Wijers over When everything is human, the human is an entirely different thing in Festival Cement Festivalkrant)

 

Agenda

Toon alles Nu 2025202420232022202120202019201820172016201520142013 PLAN