Menu
Wildvlees Planmaker

Binnen Wild Vlees zoeken Tamar Blom en Francesca Lazzeri via rauw, experimenteel en geëngageerd theater naar manieren om hun omgeving bloot te leggen en te bevragen.

Wild Vlees

Tamar Blom en Francesca Lazzeri zijn beide fysieke performers en theatermakers, die ook allebei afstudeerden aan de opleiding Mime aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tamar is gefascineerd door de mens en zijn lichaam. Hij onderzoekt in zijn voorstellingen de impact van  sociale, politieke en filosofische waarden op ons lijf en ons zijn. Hij doet dat in al zijn subtiliteit en extremiteit. Francesca heeft de afgelopen zes jaar gestudeerd in Amsterdam, maar ook in Zwitserland, Oostenrijk, Ierland, Rusland en Italië. In haar werk onderzoekt ze antropologische, sociale en politieke aspecten van het mens zijn en vertaalt ze de essentie van haar bevindingen op het toneel in pure en minimale beelden. Het afgelopen jaar heeft ze gewerkt met Marcelo Evelin en Schweigman&, bij wie ze ook in de nieuwe productie Huid zal spelen. Blom en Lazzeri werken sinds 2015 samen onder de naam Wild Vlees (ook met producent Job Rietveld), waarmee ze via rauw, experimenteel en geëngageerd theater zoeken naar manieren om hun omgeving bloot te leggen en te bevragen. Met hun voorstelling When everything is human, the human is an entirely different thing werden ze genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2017 ginten ze met An incomplete life de theaters langs. In 2018 tourt Francesca Lazzeri’s Everything must be interpreted as intensity en gaat Study for Figure van Tamar Blom in première tijdens Festival Cement 2018.

PLAN over Wild Vlees

‘Wild Vlees werkt op het grensvlak van theater en beeldende kunst. Het collectief onderzoekt hoe de mens in de maatschappij functioneert door onderzoek naar het lichaam in de ruimte. Het lichaam is daarbij lijdend voorwerp. Hoe neemt het publiek het lichaam waar? En hoe kan een ingreep – in het beeld, in het geluid, in de opstelling – de kijkervaring veranderen? De twee makers en de producent van Wild Vlees behandelen grote thema’s terwijl ze, soms letterlijk, met hun voeten in de klei staan. 

Tijdens Theaterfestival Boulevard tonen we hun werk (zoals Body On/Body Off in 2015 en When everything is human, the human is an entirely different thing in 2016) en ook vragen we Francesca, Tamar en Job om collega-kunstenaars uit te nodigen met wie ze zich verwant voelen. Hun manier van werken – behoedzaam en dwingend, consequent en vrij – is inspirerend voor publiek én voor ons als festival.’

Viktorien van Hulst, directeur Theaterfestival Boulevard over Wild Vlees

Reacties op het werk van Wild Vlees

“Met minimale middelen weten zij het publiek tot grootse vragen te prikkelen. Een bespiegeling op de natuur, identiteit, het zijn van de mens. Op het topje van het beeld is te zien hoe het gips begint te drogen. Het beeld hard uit. Volharding in een meditatieve staat.”

(Lotte Wijers over When everything is human, the human is an entirely different thing in Festival Cement Festivalkrant)

Veel werk van PLAN-makers te zien tijdens Festival Cement

18 februari 2018

Van 16 t/m 24 maart vindt in ‘s-Hertogenbosch Festival Cement plaats. Vanuit het festivalhart in de Verkadefabriek ontdek je op allerlei locaties in de stad de nieuwste generatie makers. Het festival biedt meer dan 25 voorstellingen. Maar liefst vier PLAN-makers gaan met nieuw werk in première tijdens Cement: Marijn Graven – Narziss I Hildegard I… View Article

Lees verder..

Agenda

Toon alles Nu 20202019201820172016201520142013 PLAN