Menu

Meer mogelijkheden voor nieuwe makers van dans, theater en circus in Noord-Brabant

14 juni 2017


Fonds Podiumkunsten stelt €225.000 per jaar (2017-2018) beschikbaar voor verhoging van de kwaliteit, duurzaamheid en het publiek van PLAN, de ambitieuze Brabantse netwerkstructuur voor talentontwikkeling. 
PLAN functioneerde de afgelopen jaren met provinciale ondersteuning en wordt nu ook landelijk gehonoreerd.

De adviescommissie van Fonds Podiumkunsten adviseert zeer positief over de recente Brabantse aanvraag voor landelijke ondersteuning.

“De commissie vindt dat PLAN er, met deze aanvraag en haar lopende activiteiten, in slaagt haar ambitie waar te maken om een voorbeeld te zijn voor de rest van Nederland op het gebied van talentontwikkeling in de podiumkunsten door bestaande instellingen.”


Wat?

PLAN biedt ruimte, groot of klein, met op maat gemaakte trajecten, waarin talent zich kan ontplooien. De partners van PLAN verzorgen daartoe uitwisselingstrajecten, residenties, producties, presentaties met talentvolle makers in de podiumkunsten. Er is ruimte voor dans, theater, circus en hybride tussenvormen. Ieder traject wordt op maat gemaakt.
Met de ondersteuning door Fonds Podiumkunsten wordt de instroom van drie nieuwe makers mogelijk, worden de vier broedplaatsen in de vier Brabantse steden verstevigd en vergroot PLAN de kwaliteit, de duurzaamheid en het publieksbereik.

Door wie?
De samenwerkende partners in PLAN: Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, Theater De NWE Vorst, Podium Bloos, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, Parktheater Eindhoven, United Cowboys en Theater Artemis. Met steun van het bkkc Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur  vanuit de regeling impulsgelden/talentontwikkeling, TalentHub Brabant, Provincie Brabant, Gemeenten Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

“Door de kwaliteit en diversiteit van de partners in de samenwerking zijn daadwerkelijk zeer uiteenlopende vormen van talentontwikkelingstrajecten en podiumkunst mogelijk.”

Voor wie?
Makers van theater, dans, circus in verschillende fasen van hun ontwikkeling. De afgelopen jaren waren dat onder meer: Lisah Baert, Katja Heitmann, Eva Line de Boer, Sabine Molenaar, Sanne Nouws, Johnny Lloyd Wild Vlees, Michiel Deprez. Nieuwe instromers zijn: Evangelos Biskas, Marijn Graven en The100hands.

Waar?
Op podia en bij partners in vier steden: Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda, op tournee langs Nederlandse podia, festivals en nieuwe plekken en in een internationaal circuit.

25Feet van The100Hands, foto copyright William van der Voort