Menu

PLAN Talentontwikkeling Brabant is geslaagd voorbeeld op Het Landelijke Cultuurdebat

20 januari 2021

PLAN Talentontwikkeling Brabant is uitgenodigd door de organisatie van Het Landelijke Cultuurdebat zich in een video te presenteren als een van de goede voorbeelden uit de cultuursector om daarmee het inhoudelijke debat op scherp te zetten. PLAN-coördinator Andrea van Wingerden zal namens de tien Brabantse partners in het netwerk spreken over het succesvolle samenwerkingsverband waarbij met zorg geselecteerd jong podiumkunsttalent begeleid wordt naar een eigen, gezonde en passende kunstpraktijk. De video gaat onder meer over maatwerk, over vertrouwen bieden en over de autonomie en open blik van PLAN-makers. PLAN wordt gedragen door: Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, De Nieuwe Vorst, Podium Bloos, Parktheater Eindhoven, United Cowboys en Theater Artemis.

Over Het Landelijke Cultuurdebat
Landelijke politici gaan op maandagmiddag 8 februari vanaf 15 uur onder leiding van moderator Ruben Maes met elkaar in debat. Wat is hun visie op de toekomst van Nederland: wat zijn de ingrediënten voor de duurzame, gezonde samenleving en de creatieve en kenniseconomie die we willen zijn? Wat is de bijdrage van de culturele en creatieve sector daaraan? Hoe ziet volgens de politieke partijen de perfecte cultuurparagraaf in het regeerakkoord eruit? De presentatie van een aantal goede voorbeelden uit de cultuursector en andere domeinen zal het inhoudelijke debat op scherp zetten.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren Kunsten ’92, LKCA, De Kunst van Brabant, DOKc, de Bibliotheek LocHal en Kunstloc Brabant hét landelijke cultuurdebat. Meld je hier aan voor de livestream.

Beeld: making of presentatievideo PLAN in de LocHal, Tilburg.