Menu

Festival Cement presenteert: Het Fundament

18 februari 2022

Met veel plezier gooit Festival Cement de deuren van Het Fundament verder open!

Het Fundament (21 t/m 26 maart) werd in eerste instantie speciaal georganiseerd voor professionals uit de theatersector en kunststudenten (vanwege de onzekerheden rondom covid). Maar gelukkig mogen ze sinds de versoepelingen meer bezoekers ontvangen. Daardoor is het vanaf 1 maart voor iedereen mogelijk om via onze website tickets te kopen voor de voorstellingen die onderdeel uitmaken van Het Fundament. De voorstellingen vinden plaats in De Verkadefabriek en het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Het Fundament is een programma van acht voorstellingen en één onderzoek. PLANmakers Timo Tembuyser, Bram van Helden en Marijn Graven zijn daar met nieuw werk onderdeel van.

Daarnaast organiseert het festival verschillende contextprogramma’s voor studenten en vakgenoten. Zes dagen lang zoeken ze naar een antwoord op de vraag: ‘Hoe ziet het theater van de toekomst eruit?’.

Bij het samenstellen van het programma is rekening gehouden met de onzekerheden vanwege covid. Daardoor is er tijdens Het Fundament een kleiner aantal voorstellingen te zien dan tijdens een regulier Festival Cement en is er dit jaar geen festivalhart en avondprogramma.

Samen met Theaterfestival Boulevard werkt Cement aan een zomerprogramma om ook aan andere nieuwe makers een podium te bieden.

Check voor meer info: https://www.festivalcement.nl/