Menu

Twee nieuwe makers stromen in

16 maart 2022

Twee nieuwe makers sluiten aan bij PLAN Talentontwikkeling Brabant: Koen Verheijden en theatermakers duo Sonja van Ojen en Hendrik Kegels.

Regisseur en schrijver Koen Verheijden maakt werk met een sterk maatschappelijke inslag dat wordt gekenmerkt door het naast elkaar laten bestaan van voor- en tegenstemmen, zonder vooroordelen. Zijn signatuur is te herkennen aan een fragmentarische, poëtische en melancholische stijl. Een belangrijk thema in het werk van Koen is zijn Indische achtergrond. Andere thema’s zijn o.a. homoseksualiteit, de Nederlandse (de)kolonisatie, activisme en de klimaatcrisis. Samen met Podium Bloos vanuit PLAN verdiept Koen zijn artistieke praktijk; hoe deze verhalen vorm kunnen krijgen.

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels delen een fascinatie voor fantasiewerelden, miniaturen, knutselen en de magie van het alledaagse. Met dat als vertrekpunt maken ze beeldend theater voor alle leeftijden. Sonja en Hendrik willen met ondersteuning van Festival Cement vanuit PLAN graag de grens tussen jeugd- en volwassenentheater oprekken en theater maken dat kinderen uitdaagt en volwassen weer laat fantaseren.

Lees alles over deze nieuwe makers:

Koen Verheijden

Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

Foto: Micro… de dingen komen in opstand van Sonja&Hendrik, copyright Bas de Brouwer.