Menu

Residenties Broedplaats Breda in aantocht

09 oktober 2023

De Broedplaats van Bloos geeft ruimte aan jonge professionele theatermakers die hun eerste stappen in het veld zetten of net hebben gezet. Jaarlijks biedt Bloos minimaal 4 makers of collectieven van makers een residentie (2-4 weken), daarnaast gaan we langdurige relaties aan met onze traject/huismakers (op dit moment zijn dat Anna Verkouteren Jansen en Koen Verheijden) en faciliteren we vele anderen door het bieden van bijvoorbeeld gratis repetitieruimte en andere faciliteiten, of de mogelijkheid om zich te presenteren in ons theaterprogramma.
Tot eind 2024 staan er nog 3 residenties gepland:

10-26 oktober:
Sofie Kramer studeerde in 2019 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Haar performances zijn interdisciplinair, sterk beeldend en muzikaal. Sterk Water is haar derde soloperformance met in de hoofdrol Lodewijk, de dode baby die ze een jaar geleden cadeau kreeg van de vader van haar ex. Een bizarre gebeurtenis die de aanleiding vormt voor een persoonlijke en filosofische gedachtestroom over wat het betekent om een mens op de wereld te zetten.

23 oktober- 21 november:
Songs to the Beast in the Belly is de pakkende titel van de residentie van collectief BAMBAMBAM. Merette van Hijfte, Niels van Heijningen en Tine Tabak borduren voort op hun eerdere onderzoek bij Bloos naar transformatie en de drang om nieuw leven te creëren. Daarvoor zullen ze vertrekken vanuit een moderne en door een vrouw belichaamde reactie op De Gedaanteverwisseling van Kafka.

20 november-1 december:
Mathilde Nobel (beeldend kunstenaar en muzikant) en Hannah Zwaans (choreograaf, performer en filosofiestudent) bundelen hun krachten en creëren een duet tussen performer en omgeving, waarin installatiekunst, muziek en dans in elkaar overvloeien: Memories of nothingness.

Op donderdagavonden biedt Podium Bloos een programma met voorstellingen van de nieuwe generatie theatermakers, daarbinnen ook: open studio’s van onze residentiemakers!

Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor up-to-date en meer info!