Menu

Broedplaats Breda

De broedplaats Breda wordt geleid door Podium Bloos
In de broedplaats van Podium Bloos wordt onderzoek gedaan en geproduceerd binnen het brede palet van theater, dans, muziek en beeldende installaties. Podium Bloos kiest makers die werk creëren buiten de geijkte kaders; werk dat artistiek overtuigt en tevens een verbinding maakt met andere domeinen. Met iedere maker wordt een traject op maat gecreëerd. Om makers goed te kunnen ondersteunen is er aansluiting met stedelijke partners zoals bijvoorbeeld het Chassé Theater.
Door het beschikbaar stellen van faciliteiten, netwerk en begeleiding creëert Podium Bloos een keten van mogelijkheden. In onderzoeks- en productiegerichte trajecten wordt toegewerkt naar toonmomenten en voorstellingen voor publiek. Door middel van proeven en openbare repetities wordt de toeschouwer al vroeg betrokken bij de ontwikkeling van nieuw werk. Podium Bloos heeft expertise in de werking met jongeren dankzij haar jongerenplatform 39Graden.
Daarnaast is Podium Bloos een belangrijke motor achter de ontwikkelingen op het terrein Klavers Jansen (achter station Breda), waar zij gevestigd is Op dit terrein krijgt het makersklimaat van de stad Breda vorm in een verder te ontwikkelen cultuurcluster, waarbinnen ook samenwerkingsverbanden met partners in de stad een plek krijgen. Afgelopen jaar vestigden een aantal doorgestroomde makers uit de broedplaats zich er eveneens, waaronder Stormkamer|Hanna van Mourik Broekman, The100Hands, Corpo Máquina en het zuid land. Ook het gezelschap Schippers&VanGucht heeft er haar thuisbasis.
Podium Bloos heeft expertise in de werking met jongeren dankzij 39Graden, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een toonaangevend jongerenplatform in het zuiden van het land.

Contact Broedplaats Breda

Monique van Beek (Directie Podium Bloos)
moniquevanbeek@podiumbloos.nl

Agenda

Toon alles Nu 2025202420232022202120202019201820172016201520142013 PLAN