Menu

PLAN Kickstart landt in Eindhoven bij United Cowboys, in Pand P en Kameleon (Parktheater).

Zaterdag 16 oktober 17.00 – 21.15 uur

17.00 – 17.40 uur
Laila Claessen
The Beauty of the Beast

Genre: Multidisciplinaire performance
Locatie: United Cowboys, Kleine Berg 62
Duur 40 min.
Engels gesproken
Opleiding: Toneelacademie in Maastricht, Performance

The Beauty of the Beast is een voorstelling over de rechtvaardigheid van woede. Laila Claessen vertrok hiervoor vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid en geschiedenis met mentale ongesteldheid. Ze voert een lichamelijk pleidooi om alle menselijke gevoelens te rechtvaardigen. Hoe laat je je wapens vallen als ze van vlees en bloed zijn? Verwacht een mix van zwarte humor, kinderlijke filosofie en metaforen die zichzelf in hele kromme bochten wringen op zoek naar betekenis.

Laila Claessen is theatermaker, beeldend kunstenaar en actrice. Afgelopen zomer 2021, studeerde zij af van de richting Performance aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze werkt regelmatig samen met performance- en geluidskunstenaar Boris de Klerk (ook te zien tijdens PLAN Kickstart) op het gebied van sounddesign.

Credits
Tekst, concept en spel: Laila Claessen
Geluidsontwerp: Boris de Klerk
Begeleiding: David Weber Krebs
Coproductie met Het Geluid Maastricht & VIA ZUID

In samenwerking met Het Geluid Maastricht, VIA ZUID en Toneelacademie Maastricht, institute of performative arts.

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cDfYJITnPTs

A performance about the justice of anger.

17.50 – 18.10 uur
Liza Sulaiman
Turn me ON

Genre: Dans
Locatie: United Cowboys, Kleine Berg 62
Duur 18 min.
Opleiding: Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Choreografie

Onbesproken ervaringen van oorlog, strikte (culturele) overtuigingen en misbruik vinden hun weg in het lichaam. Een herhalend patroon ontstaat; de oorlog gaat onderhuids en binnenshuis verder. Hoe reguleer je een lichaam dat trilt, wringt, samenspant en zich naar adem snakkend afsluit? Turn me ON is een dans-installatie performance die inzoomt op de ervaring van dualiteit en het verlies van controle na trauma. Het biedt een glimp van het wisselvallige proces om de autonomie over het eigen lichaam te herwinnen.

Liza Suleiman is een dansmaker met een achtergrond in Hip Hop dansstijlen, met name Popping. Ze is in 2020 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Choreografie.

A dance-installation performance that zooms in on the experience of duality and the loss of control after trauma.

Credits
Choreografie en dans: Liza Sulaiman

19.15 – 21.15 uur
Antiklimax (Koen van Seuren en David Westera)
Peer Gynt (speelt David Westera)

Genre: Theater
Locatie: Pand P, Leenderweg 65
Duur: 120 min.
Opleiding: Toneelacademie Maastricht, Theater (Koen)
Toneelacademie Maastricht, Performance (David)

David Westera en Koen van Seuren herschreven Ibsens monumentale stuk, dat oorspronkelijk meer dan zestig personages telt, naar een monoloog voor één eenzame leugenaar, gespeeld door David Westera, een twintiger op zoek naar zijn titelrol op het wereldtoneel. De tekst is een vrij radicale bewerking van het repertoire, en de thema’s waaraan de voorstelling raakt zijn allemaal te koppelen aan het overkoepelende onderwerp ‘zoeken naar identiteit’. Wie ben je echt, als je liegt?

De fantasie is misschien wel het mooiste geschenk dat de evolutie ons, de mens, gegeven heeft. We kunnen het zo gek niet bedenken. Maar ons vermogen tot verzinnen stelt ons ook in staat te liegen; om verzinsels als waarheden te verkondigen, of om de waarheid in ons voordeel om te buigen…

In de pers: “De drie delen waarin de solo (net als het werkelijke stuk) is opgeknipt, beginnen steeds met dezelfde abstracte tekst over tijd en plaats. Gegevens waar het stuk voortdurend mee op de loop gaat. Zo ontstaat een spannende monoloog, virtuoos gespeeld ook, die Ibsens historische werk vervlecht met de actuele werkelijkheid van de acteur; een leugenaar pur sang.” Moos van den Broek, Theaterkrant (keuze van de criticus)

De artistieke kern van Antiklimax wordt gevormd door David Westera en Koen van Seuren.

A radical adaptation of Ibsen’s monumental play, which originally counted more than sixty characters, into a monologue for one lonely liar.

Credits
Regie: Koen van Seuren
Tekst en dramaturgie: Koen van Seuren en David Westera
Spel: David Westera
Muziek: Edvard Grieg, Tom Hogan (niet live)
Productie: Antiklimax
Geluid en licht: Bogi Bakker
Fotograaf publiciteitsfoto: Bogi Bakker

Met dank aan Judith Blankenberg, Grand Theatre Groningen, Joachim Robberecht, Sarah Moeremans.

Bekijk de trailer:

Koop een ticket