Menu

Makershuis Tilburg

Makershuis Tilburg is een samenwerking tussen De Nieuwe Vorst, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Schouwburg & Concertzaal Tilburg en Festival Circolo. Samen vormen zij dé broedplaats voor talentontwikkeling binnen de disciplines dans, theater en circus in Tilburg.
Makers die hun plek vinden bij Makershuis Tilburg zijn afgestudeerd aan een kunstvakopleiding in theater, circus of dans, hebben een andere kunstvakopleiding gedaan of zijn autodidact kunstenaar.

Ze hebben een band met Tilburg of willen die opbouwen. Makers kunnen bij Makershuis Tilburg aankloppen voor een kortdurend Makerstraject (in plaats van residentie) wanneer ze een concrete onderzoeksvraag hebben en een match zien tussen hun maak ambitie(s) en de mogelijkheden die het Makershuis biedt. De Makerstrajecten duren 1 tot 3 weken, vinden plaats in de beroepspraktijk en zijn gericht op bijvoorbeeld een onderzoek, experiment, artistieke en/of zakelijke coaching, reflectie, en verdieping. Als maker van Makershuis Tilburg begeef je je in een uitgebreid, multidisciplinair netwerk van podia, producenten én (bovenal) medemakers. Tijdens diverse bijeenkomsten kom je hiermee in contact en je blijft altijd betrokken in de Makershuis Community.

De redactieraad selecteert makers en gaat met hen een begeleid traject aan. In deze redactieraad is expertise op het gebied van alle disciplines aanwezig. Je kunt door één van de partners worden aangedragen, maar je stuurt zelf een aanvraag in wanneer een periode wordt opgestart dmv een Open Call via de website. We bespreken samen of jouw plan past binnen Makershuis Tilburg en al dan niet kan worden voorgedragen aan de redactieraad. Bij de selectie is er bijzondere aandacht voor interdisciplinariteit.
Makershuis Tilburg biedt per half jaar ruimte aan 4-6 Makerstrajecten uit verschillende disciplines en in verschillende fases van hun makerschap. Het resultaat van een traject kan verschillend zijn, maar altijd is er sprake van een (tussentijdse) presentatie. Makershuis Tilburg organiseert onder andere Makers Sessies en Prejavu-avonden waarop makers hun work in progress of onderzoek en werk delen met publiek.

Kijk voor makers en actuele informatie op de website.

Contact Broedplaats Tilburg

Sandra Smits (Zakelijk producent Makershuis Tilburg) sandra@makershuistilburg.nl
Adeline Willems (Uitvoerend producent Makershuis Tilburg) adeline@makershuistilburg.nl

Agenda

Toon alles Nu 2025202420232022202120202019201820172016201520142013 PLAN

Makers Sessies

Broedplaats Tilburg

Makers Sessies

Broedplaats Tilburg

Makers Sessies

Broedplaats Tilburg