Menu

Een mix van dans en circus

TeaTime Company

TeaTime Company is het collectief van makers Bavo De Smedt, Hannah Rogerson en Pieter Visser.

Hannah Rogerson is een danseres en recent afgestuurd van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met een Bachelor in danstheater/modern. Hannah is een gevoelige danseres die fragiliteit mixt met kracht. Hannah heeft een enorme interesse ontwikkeld voor circus en heeft aerial dance disciplines geleerd tijdens haar stages bij Fidget Feet in Ierland. Hannah heeft gewerkt met Katja Heitmann, Cie Woest en Maiden Voyage Dance Company.

Bavo De Smedt is een Chinese Paal artiest die is afgestudeerd van het circus department ACaPA van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in 2017. Bavo is een getalenteerde artiest die theater en dans mixt met een hoog level van techniek in zijn discipline. Zijn optredens zijn speels, licht met serieuze ondertonen. Zijn manier van bewegen, zowel in de paal als op de grond, straalt controle en moeiteloosheid uit. Dit laat het publiek achter met een gevoel van verwondering en een honger naar meer. Bavo heeft stage gelopen bij Circus Ronaldo en opgetreden op festivals zoals Tomorrowland, Laundry en Beeldig Lommel.

Pieter Visser studeerde bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten af aan het circus departement ACaPA in 2017. Zijn discipline: jongleren. Pieter is een elegante en lange jongleur. Zijn lange ledematen maken het hem mogelijk om patronen te creëren die anderszins onmogelijk zouden zijn. Pieter is zeer geïnteresseerd in dans en daardoor is beweging een groot onderdeel van zijn jongleer stijl. Pieter heeft stage gelopen bij onder andere Gandini Juggling en Cie EAEO, heeft veel ervaring met improvisatie en fysiek theater en zijn specialiteit is drie ballen jongleren.

In hun gezamenlijke werk trachten de drie makers de grenzen tussen hun disciplines te vervagen en zo één duidelijke bewegingstaal te creëren. Hun doel is om op een pure, eerlijke en betrouwbare manier te communiceren. Hun virtuositeit ligt niet in de techniek achter elke beweging, maar in de gedachte achter elke beweging. Ze geloven sterk in verbindingen, patronen, vloeibaarheid en het uiterlijk van eenvoud.

De voorstellingen van TeaTime Company komen diep vanuit hun kern en worden uitgedrukt door lichtheid, humor en complexiteit. Ze hopen het publiek te betrekken om hen later te laten nadenken over de inhoud. Toegankelijk en plezierig voor alle leeftijden. TeaTime hoopt empathie te creëren door de wereld door hun ogen te delen.

In 2018 maakte TeaTime Company Stick-Stok in coproductie met Circusstad Festival en met steun van Makershuis Tilburg. In 2019 & 2020 werd TeaTime ondersteund door PLAN. Linear werd in 2019 gemaakt in coproductie met Festival Circolo en Theater op de Markt en met steun van o.m. Makershuis & PLAN. Een voorstelling waarin het drietal inventieve manieren zoekt om uit het systeem, een bos van stokken, te ontsnappen. Met beide voorstellingen waren ze te zien bij Festival Circolo en op allerlei festivals in binnen en buitenland. A Matter of Time in 2020 werd een coproductie van Podium Bloos, Panama Pictures, Festival Circolo & PLAN in een choreografie van de latere PLAN-instromer Piet Van Dycke. Een voorstelling die zich beweegt tussen circus en dans, jongleren en beweging, lichamen en jongleerballen, het mogelijke en het onmogelijke.

PLAN over TeaTime Company

“TeaTime Company is een verzameling van drie totaal verschillende individuen. De samenstelling van deze drie mensen zorgt sowieso al voor een cross-over door de verschillende disciplines waarin zij afgestudeerd zijn. TeaTime Company maakt toegankelijk werk zonder simpel te zijn, heeft een onbewustachtige charme en de drie performers zijn puur en zichzelf op het podium. Hun kwaliteiten vullen elkaar aan; Bavo is praktisch, Pieter is ‘crazy’ creatief, en Hannah vraagt zich steeds af wat het nou eigenlijk is. Deze kwaliteiten verdienen een verdieping en ruimte om te kunnen groeien, zowel voor de samenwerking tussen Hannah, Bavo en Pieter, als voor de inhoud van de voorstellingen.”

Wendy Moonen, Festival Circolo

Reacties op het werk van TeaTime Company

“Aan enkel zijn benen cirkelt Chinese paalkunstenaar Bavo De Smedt op enkele meters hoogte om de paal heen. Maar hoe kom je weer beneden wanneer je collega’s onder je een woud aan stekelige, schots en scheve palen bouwen? En hoe houd je de tien sticks, die tussen het lichaam van jou en je medespeler ingeklemd zitten, in de lucht? Het zijn tot de verbeelding sprekende scènes waarmee De Smedt, danseres Hannah Rogerson en jongleur Pieter Visser hun disciplines samenbrengen. Vloeiend werken ze van grote naar kleinere scènes en weer terug.”

Carolien Verduijn over Linear op Theaterkrant.nl

Nieuwsbrieven

Herfst met de PLANmakers

19 oktober 2020

Lees hier de nieuwsbrief van PLAN, met TeaTime Company als gastredactie.

Lees verder..

Nieuws

Festival Circolo gaat niet door!

09 oktober 2020

Festival Circolo werkte met man en macht aan een alternatief festival, maar na de nieuw aangekondigde corona maatregelen vindt ook Festival Circolo: The Alternative niet..

Lees verder..

PLANmakers TeaTime Company beantwoorden al onze vragen

05 oktober 2020

TeaTime Company, het collectief van makers Bavo De Smedt, Hannah Rogerson en Pieter Visser staat op 20 en 22 oktober op Festival Circolo The Alternative..

Lees verder..

Agenda

Toon alles Nu 2025202420232022202120202019201820172016201520142013 PLAN