Menu

Broedplaats Eindhoven

Broedplaats Eindhoven bestaat uit Seasoning van United Cowboys en thinX van Parktheater Eindhoven.

Het werkpand van United Cowboys aan de Kleine Berg in Eindhoven biedt ruimte voor onderzoek, ontmoeting, uitwisseling en presentatie. Het concept Seasoning, dat ruimte biedt voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van live-art; met de focus op dans en performance, begeleid door muziek en beeldende werk, heeft zich in een 5-tal jaren ontwikkeld van bescheiden werkplek tot internationaal platform. We constateren dat de uitwisseling tussen kunstenaars, variërend van regionaal tot internationaal, inspireren en talenten uit allerlei disciplines een impuls geven.

ThinX bestaat sinds 2012 en staat voor theater & innovatie 10.0. Onder thinX valt een aantal projecten die te maken hebben met het theater van de toekomst, waaronder ook het ondersteunen van jonge makers.

Binnen thinX gaat het Parktheater een verbinding met makers aan voor meerdere jaren, gemiddeld drie tot vier. Ieder jaar wordt echter geëvalueerd of thinX nog de juiste plek voor de maker is. Verschillende makers hebben inmiddels het traject doorlopen en er zijn een groot aantal producties gerealiseerd, vooral gericht op de kleine zaal. Binnen thinX worden nu ook coproducties van jonge makers voor de midden- en grote zaal gerealiseerd.

Website United Cowboys

Contact Broedplaats Eindhoven

Voor Seasoning: Pauline Roelants (artistiek leider United Cowboys)
paulineroelants@united-c.nl
Voor thinX:
Vitória Aquino (programmamaker morgen Parktheater Eindhoven, projectleider thinX Parktheater Eindhoven)
vitoria.aquino@parktheater.nl

 

Agenda

Toon alles Nu 202420232022202120202019201820172016201520142013 PLAN