Menu

Verkadefabriek
PLAN

De Verkadefabriek is de culturele ontmoetingsplek voor film, theater, eten en drinken in Den Bosch. In de oude koekjesfabriek zijn twee theaterzalen, vijf filmzalen, een clubzaal, café-restaurant en meerdere repetitieruimtes gevestigd. Jaarlijks bezoeken ruim 200.000 mensen in de Verkadefabriek een film, theater, cabaret, dans, muziek of kindervoorstelling. De Verkadefabriek verbindt zich aan zes huisgezelschappen voor een intensieve samenwerking: Minoux, Panama Pictures, Theater Artemis, Matzer Theaterproducties, Lucas de Man en Paleis voor Volksvlijt. Sinds 2020 biedt de Verkadefabriek repetitieruimte aan jonge makers in Studio Tramkade. De samenwerking met PLAN Brabant sluit aan bij de wens om meer jonge makers te ondersteunen.

Programmeur:
wouterbakker@verkadefabriek.nl


Ontmoet de makers

Theater Artemis
PLAN

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit ’s-Hertogenbosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Contact
Theater Artemis
Predikheerenpoort 50
505211 NK Den Bosch

Artistiek leider: Jetse Batelaan
jetse@artemis.nl

Zakelijk leider: Patrick van der Weijde
patrick@artemis.nl


Ontmoet de makers

United Cowboys
PLAN

United Cowboys is een collectief van internationale makers onder begeleiding van een bezield artistiek team. Zij laten zich inspireren door allerlei soorten kunstvormen en mensen en brengen deze samen in multidisciplinaire performances die over de hele wereld te zien zijn. United Cowboys geeft graag een podium aan jonge mensen die, net als zijzelf, een innerlijke noodzaak voelen zichzelf uit te drukken. United Cowboys, gevestigd in Eindhoven Centrum, werkt met twee artistiek leiders: Pauline Roelants en Maarten van der Put.

Contact

United Cowboys
Kleine Berg 62
5611JW Eindhoven

Artistiek leiders: Pauline Roelants & Maarten van der Put
info@united-c.nl


Ontmoet de makers

Parktheater Eindhoven
PLAN

Partheater Eindhoven huist in een stad en regio die sterk is door techniek en technische kennis. Zij zien het als hun taak om die sterke kant van Eindhoven aan te vullen met de kunsten, te versterken, te benutten en uit te dagen. En daarmee een leidende rol te vervullen in de ‘Raakbare Samenleving’: een inspirerende, inclusieve, delende en helende samenleving. Parktheater Eindhoven wil inspireren en raken. Zij wil mensen verrassen, verwarren, verstillen en verwonderen. Het theater wil meer zijn dan alleen een aanbieder van voorstellingen en meer dan een gebouw in de stad Eindhoven. Het Parktheater wil een nieuw hoofdstuk schrijven in het boek ‘Theater’.

Contact

Parktheater Eindhoven
Theaterpad 1
5615 EN Eindhoven

Programmeur: Jantine Hoekstra
jantine@parktheater.nl


Ontmoet de makers

Podium Bloos
PLAN

Podium Bloos is een podium en broedplaats, waar ambitieuze, jonge podiumkunstenaars nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen. Ze kunnen er repeteren, monteren en presenteren.

Podium Bloos is gehuisvest achter het centraal station van Breda en bevindt zich in de industriële omgeving Klavers Jansen. Het gebouw heeft een theaterzaal, kantoorruimtes en meerdere dans- en theaterstudio’s. Belangrijke inhoudelijke pijler is het jongerenplatform 39Graden, dat samen met een flink aantal partners mogelijkheden creëert voor het allerjongste talent. Daarnaast is Podium Bloos initiator van Live Art Festival Breda (LA Breda). Jaarlijks vinden er in Podium Bloos circa 150 publieksactiviteiten (artistiek en zakelijk) plaats voor een zeer divers publiek.

Contact

Podium Bloos
peelhuislaan 151
4815CD Breda

Directeur: Monique van Beek
moniquevanbeek@podiumbloos.nl


Ontmoet de makers

De Nieuwe Vorst
PLAN

De Nieuwe Vost is een levendig vlakkevloer theater in hartje Tilburg. Door het presenteren van een bijzondere programma, door de veel verschillende (inter)nationale samenwerkingen en door de inzet voor jong talent is De Nieuwe Vorst uitgegroeid tot een open, actieve en actuele werk-, presentatie- en ontmoetingsplek voor het professioneel ontwikkelen, maken en presenteren van dans, theater, performance en aangrenzende podiumkunsten. Vanuit de basis biedt de Nieuwe Vorst ruimte aan ontmoeting, dialoog en verdieping. Met een gevoel voor lef, jong van geest en ruimte voor creativiteit, vernieuwing en experiment.

Contact

De Nieuwe Vorst
Willem II straat 49
5038BD Tilburg

Programmeur: Joanne Mensert
joanne@denieuwevorst.nl


Ontmoet de makers

Festival Circolo
PLAN

Festival Circolo is een (inter)nationaal circusavontuur op een Brabants Landgoed. Het meest veelzijdige, internationale circustheaterfestival in Nederland biedt een toonaangevend, exclusief en toegankelijk programma met (inter)nationale circusproducties die nog niet eerder in Nederland te zien waren. Circolo toont de state-of-art van een podiumdiscipline: het circustheater, een cross-over van circus, moderne dans, muziek, vormgeving en beeldende kunst. De focus van het festival ligt op voorstellingen die in de piste van de tent spelen en waar het publiek om heen zit. Circus zoals circus ontstaan is. Circolo kent een ongeëvenaarde opzet, kwaliteit staat hoog in het vaandel. Het festival dompelt bezoekers onder in een andere wereld: Circolo verrast en verbaast. Met de prestaties van de artiesten, een ontspannen, ontwapenende sfeer en een betoverend landgoed vol circustenten, culinaire capriolen en onverwachte ontmoetingen. Circolo betekent jezelf even helemaal losmaken van de dagelijkse werkelijkheid en een kunstrijk avontuur ondergaan.

Contact

Directeur: Marc Eysink Smeets
marc@festivalcircolo.nl

Artistiek leider: Wendy Moonen
wendy@festivalcircolo.nl


Ontmoet de makers

Het Zuidelijk Toneel
PLAN

Het Zuidelijk Toneel is hét gezelschap van het zuiden gevestigd in thuisstad Tilburg.

Vanaf 2025 vaart het gezelschap een nieuwe koers met Sarah Moeremans als eerste vrouwelijk artistiek directeur én een vast ensemble van zes opwindende spelers. Samen met deze zes paradepaardjes, een aantal getalenteerde makers en inspirerende partners bestormt het gezelschap de grote en kleine zalen van theaters en festivals in heel Nederland en Vlaanderen. Met daarnaast elk jaar een Brabants project.

Het Zuidelijk Toneel maakt voorstellingen voor een brede laag van de bevolking, iedereen is welkom en zal opgewonden door nieuwe ideeën, een gevoel van saamhorigheid en humor de zalen weer verlaten.

Contact

Artistiek directeur: Sarah Moeremans
sarah.moeremans@hzt.nl 

Zakelijk directeur: Rick Spaan
rick.spaan@hzt.nl


Ontmoet de makers

DansBrabant
PLAN

DansBrabant is een stimulator en katalysator voor dans en choreografie met (inter)nationale inslag. DansBrabant werkt vanuit Tilburg voor en met choreografen en dansers. DansBrabant (h)erkent talent en stelt vervolgens de ontwikkeling van de maker centraal. Uitwisseling wordt gestimuleerd  en er wordt coaching en begeleiding geboden op artistiek en zakelijk gebied. DansBrabant begeeft zich actief en verbindend in de driehoek productie, presentatie, publiek en werkt nadrukkelijk aan zichtbaarheid en brede, maatschappelijke waardering voor de schoonheid van het avontuurlijke en onbekende in de dans. Bij het scheppen van voorwaarden voor de ontwikkeling van talentvolle makers richt DansBrabant zich op (co)producentschap, residenties, proeftuinprojecten, onderzoek, creëren van netwerken via (inter)nationale uitwisseling en het vergroten van draagvlak via marketing en promotie.

Contact

DansBrabant
Willem-II straat 49
5038 BD, Tilburg

Artistiek leider: Nienke Rooijakkers
nienke@dansbrabant.nl

Zakelijk leider: Wim van Stam
wim@dansbrabant.nl


Ontmoet de makers

Theaterfestival Boulevard
PLAN

Theaterfestival Boulevard is een zomerfestival in – en om ’s-Hertogenbosch. Het festival biedt theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. Het festival is voor iedereen, jong en oud. Theaterfestival Boulevard kiest voor warmbloedig theater van podiumkunstenaars uit alle windrichtingen; Nederland, Vlaanderen en internationaal. Het festival is uniek in zijn ruime aanbod van Vlaamse theatermakers. Elf augustusdagen lang neemt het festival de stad over. Er is theater te zien op alle Bossche podia, in musea en op veel bijzondere locaties zoals middenin een natuurgebied, in wijken, winkels, leegstaande panden en andere verrassende plekken die de stad rijk is.

Contact

Theaterfestival Boulevard
Sint Josephstraat 18
5211NJ ‘s-Hertogenbosch

Programmacoördinator: Nina Aalders
nina@festivalboulevard.nl


Ontmoet de makers
Francesca Lazzeri / Wild Vlees
Meer weten over Francesca Lazzeri / Wild Vlees?

Steun Festival Cement!

09 juli 2024

Het gaat al genoeg over voetbal deze EK-weken, so let’s not go there, maar toch: ook PLAN is een elftal. Afgelopen week kreeg het netwerk..

Lees verder..

Binnenkort

Euhm… In Vijf Bedrijven

Elias De Bruyne
KIEM festival
Oostende (BE)
Bekijk de hele agenda

Broedplaatsen

In de broedplaatsen kunnen makers hun eerste stappen zetten en zichtbaar maken. Tegelijkertijd is het een kennismaking tussen een maker en partner(s), op basis waarvan een lange(re) samenwerking tot stand kan komen. Er zijn broedplaatsen in Breda, Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven.

Partners

In PLAN werken de volgende producenten, podia én festivals samen: Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, De Nieuwe Vorst, Podium Bloos, Parktheater Eindhoven, United Cowboys, Theater Artemis en de Verkadefabriek. Lees hieronder meer over de werking van elke partner of klik door naar ieders website.